Hyvää alkanutta vuotta kaikille! Tässä yritän totuttautua uudistettuun Vuodatukseen, pikkaisen on hakusalla vielä kaikki, mutta ehkä tässä vielä oppii, kun aikansa yrittää... Joulun alla tuli sujautettua kaardemummaa pannukakkuunkin. Mikäli teet isolle uunipellille, tuplaa ainesten määrä.
Kaardemummainen pannukakku (noin 20 x 30 cm)
2 pientä kananmunaa
4 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 rkl ruokaöljyä
1 tl kaardemummaa
Riko kananmunat kulhoon, sekoita rakenne rikki kierrevatkaimella. Kaada joukkoon osa maidosta (vajaat puolet) ja kaikki jauhot, eli tällä tavalla tehden ei tule paakkuja. Sekoita voimakkaasti. Lisää sitten loppu maito, suola, kaardemumma ja öljy, anna jauhojen turvota puolisen tuntia. Sekoita taikinaa vähäsen kulhon pohjia myöten ja kaada se uunivuokaan/reunalliselle uunipellille leivinpaperin päälle, paista uunissa kauniin ruskeaksi +200 asteessa reilu puoli tuntia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.