lauantai, 8. joulukuu 2007
Voileipäkakku (sinihomejuusto-ananas)
Sinihomejuusto-ananas -voileipäkakku
1 pkt Vaasan Isopaahto -leipää (510 g)
Kostutus:
ananasmehua (valutettuna ananasmurskasta)
Täyte:
4 dl kuohukermaa
2 pss Aura-murua (yht. 300 g)
2 pientä tölkkiä ananasmurskaa
reilu 1 dl persiljasilppua
Kuorrutus ja koristelu:
2 rasiaa Valio Viola kevyt sinihome -tuorejuustoa (yht. 400 g)
tummia viinirypäleitä
persiljaa
Gluteeniton kakku:
muutama viipale gluteenitonta vaaleaa paahtoleipää
Aloita täytteen valmistamisesta. Valuta ananasmurska hyvin: kaada se siivilään, laita kulho alle ja painele lusikalla hieman, että neste valuu. Huom! Säästä mehu! Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita muut täytteen ainekset vaahdotetun kerman joukkoon.
Mikäli teet myös gluteenittoman kakun, täytä se ensin, ettei gluteenia sisältävää leipämurua vahingossa pääse täytteen mukana kakkuun. Gluteenittomat leipäviipaleet ovat aika tiiviitä ja ne kannattaakin kostuttaa reilummin kuin vehnäiset. Kääri leivinpaperiin, laita muovipussissa jääkaappiin ennen kuin alat tekemään vehnäleipäkakkua - ja laita päälle lappu, mitä paketti sisältää =D
Leikkaa reilu pätkä leivinpaperia ja levitä se työpöydälle. Lado 3 leipäviipaletta vieri viereen paperin päälle (reunoja ei tarvitse poistaa), kostuta ananasmehulla pullasudilla voitelemalla, levitä reilu kerros täytettä päälle. Leikkaa yksi leipäviipale kahtia ja laita ensin puolikas viipale seuraavan kerroksen alkuun, sitten sen viereen kaksi kokonaista ja lopuksi vielä toinen puolikas, kostuta ja täytä eli kokoa kakku ikään kuin tiiliseinä, etteivät leipäviipaleiden "saumakohdat" mene samaan kohtaan seuraavassa kerroksessa. Kokoa kakku 5-kerroksiseksi, kostuta päällimmäinen leipäkerros, mutta älä laita enää täytettä sen päälle. Kääri tiiviisti leivinpaperiin, laita muovipussiin ja anna olla jääkaapissa yön yli.
Täytettä riitti vielä minikakkuun eli tein jäljelle jääneistä leipäviipaleista (n. 5 kpl) kakun, yksi leipäviipale alle, kostutus ja täytettä, sitten toinen viipale jne. Yhtä hyvin olisi voinut tehdä kakun pohjan 4:stä viipaleesta, mutta minusta se on aika hankala käsitellä ;)
Koristeluvaiheessa leikkaa hieman reunoja, että ovat tasaiset. Ja tässäkin, päällystä ja koristele gluteeniton kakku ensin ja laita se jääkaappiin. Notkista lusikalla sekoittamalla tuorejuusto ja levitä kakun reunoille ja päälle. Koristele esim. puolitetuilla tummilla viinirypäleillä ja persiljasilpulla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.