maanantai, 26. marraskuu 2007
Pienet jauhelihapizzat
Pienet jauhelihapizzat 24 kpl
Pohja:
7 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl sokeria
50 g hiivaa
2½ dl maitoa
200 g margariinia
Täyte:
400 g jauhelihaa (nauta 10 %)
2 prk tomaattimurskaa, yrttimaustettua (2 x 370 g)
1 pikku purkki tomaattipyrettä
n. 2 tl suolaa
pippuria myllystä
Päälle:
juustoraastetta (15 %)
oreganoa
(Voiteluun kananmunaa)
Tee ensin taikina. Sekoita jauhot ja rasva ryynimäiseksi seokseksi (käsin onnistuu ihan näppärästi). Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon (+37 astetta). Lisää suola ja sokeri. Alusta jauho-rasvaseos maidon joukkoon, lisää pikkaisen jauhoja, jos tarttuu kovasti käsiin. Jaa taikina 24 osaan ja pyöritä pikkuisia pullia ja nosta ne leivinpaperin päälle pellille. Jätä reilusti tilaa väleihin, yhdelle pellille 3 x 4 pullaa. Kohota liinan alla puolisen tuntia. (Kohotuksia on siis vaan kerran.)
Valmistele sillä välin täyte. Ruskista jauheliha, lisää tomaattipyre ja kääntele hetken. Lisää tomaattimurska ja mausteet, anna hautua noin 15 minuuttia ilman kantta, että hieman nestettä haihtuu. Tarkasta maku ja nosta pois liedeltä jäähtymään.
Kasta juomalasin pohja jauhoihin ja paina kohonneisiin pulliin syvennys, voitele reunat kananmunalla (ei välttämätöntä). Lusikoi täytettä syvennyksiin, ripottele päälle oreganoa ja juustoraastetta. Paista uunissa +225 asteessa 10-15 minuuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.