Pikkaisen alkoi kyllästyttää pelkkä keitetty riisi maustettuna suolalla/liemikuutiolla, mutta onneksi löysin Christinan blogista herkullisen vaihtoehdon! Jätin kookoskerman pois, mutta varmasti sen kera olisi vielä herkullisempaa. Mausteena käytin pelkästään kasvisliemikuution ja yrteillä maustettua tomaattimurskaa. Lisäksi söimme porkkanaisia tonnikalapihvejä, lisäsin yhden hienoksi raastetun porkkanan näiden pihvien ohjeeseen. Käytin siis veteen säilöttyä tonnikalaa ja porkkanaraaste toikin kivasti mehukkuutta.

1005028.jpg

Tomaattinen riisipata

3 dl tummaa riisiä
1 sipuli
1 prk yrteillä maustettua tomaattimurskaa (370 g)
4 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
tilkka ruokaöljyä

Silppua sipuli, kuullota sipulisilppua öljytilkassa kattilassa. Lisää loput ainekset ja keitä hiljalleen, kunnes riisi on kypsää.

Porkkanaiset tonnikalapihvit  4 kpl

1 purkki tonnikalaa vedessä
1 kananmuna
1 porkkana hienoksi raastettuna
2-3 rkl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
paistamiseen öljyä tai voita

Valuta tonnikala ja sekoita muut ainekset joukkoon. Jaa taikina 4 osaan ja nostele kuumennetulle paistinpannulle, tasoita lusikalla. Paista kauniin kullanruskeiksi.