Monessa blogissa on tehty näitä nopeita viinereitä BlåBandin Vanhan ajan vaniljakastikkeesta ja lehtitaikinalevyistä. Minä tein perinteisen tähtitortun muotoon, kiva vaihtoehto vaikka joulutortuille, ellei pidä luumuhillosta. Minulla ei mennyt ihan kaikki vaniljakastike, joten tein siitä jälkiruokaa. Varmaankin kastike kuluu kaikki, jos tekee nämä nyytin muotoon (kastikepakkauksessa vinkkinä).

854305.jpg

Appelsiini-vanilja -tähdet
   16 kpl

1 pkt lehtitaikinalevyjä (500 g)
1 pss BlåBandin Vanhan ajan vaniljakastike -aineksia
2 dl maitoa
paistonkestävää appelsiinimarmeladia
voiteluun 1 kananmuna

Anna taikinalevyjen sulaa huoneenlämmössä vartin verran. Tee paksu kastike pakkauksen vinkin mukaan ja anna sen jähmettyä jääkaapissa hetkisen. Leikkaa taikinapalat puoliksi ja leikkaa kulmat joulutortun tapaan (lehtitaikinapakkauksessa on lisää torttumalleja), laita keskelle noin teelusikallinen paksua kastiketta ja sen päälle noin puoli teelusikallista marmeladia. Nipistä sakarat yhteen, nosta leivinpaperin päälle pellille ja voitele kananmunalla. Paista +225 asteessa noin 13-15 minuuttia.