Pakkopullan Anja teki vähän aikaa sitten jauheliha-kasvislaatikkoa ja siitä sain idean laittaa jauhelihakeittoon kaalia. Kieltämättä tuli hieman syksyinen olo maistaessani keittoa, vaikka ollaan juhannusviikossa, säätilakin oli kolea... Uuden sadon kaali kypsyy nopeammin kuin syksykaali, joten pitkää keittoaikaa ei välttämättä tarvita, mutta ainakin minusta kaalikeitto saa makunsa puolesta muhia liedellä pitkäänkin. Lisää perunat ihan loppuvaiheessa, etteivät muusaudu =)

671024.jpg

Kaali-jauhelihakeitto

n. 400 g uuden sadon kaalia
400 g jauhelihaa (nauta 10 %)
4 perunaa
n. 1,2 litraa vettä
3 porkkanaa
2 lihaliemikuutiota
n. 10 kpl maustepippureita

Pilko kaali ja porkkanat, laita liemikuutiot ja pippurit kiehuvaan veteen ja lisää kasvikset. Anna hautua kannen alla 20-30 minuuttia (tai pitempääkin, jos on aikaa.). Ruskista jauheliha ja laita joukkoon. Kuori perunat ja lohko, lisää keittoon ja keitä, kunnes perunat ovat kypsiä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Ripottele päälle runsaasti persiljaa.