keskiviikko, 6. kesäkuu 2007
Viime kesänä unohdin kokeilla tätä Yhteishyvän ohjetta ja nyt olen vesi kielellä odottanut, että raparperin varret venähtäisivät sen verran, että niistä saisi satoa. Odottaminen kannatti, mitä namia, söimme hieman vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa! Aika kirpsakkaa yksistään, että lisäksi kannattaa tosiaan tarjota jotain makeaa, esim. jäätelöä tai vaniljakastiketta. Helppo valmistaa, kaikki ainekset sekaisin ja uuniin =) Ohjeessa luki, että 4 annosta, mutta minusta siitä riittää useammallekin.
Raparperihilloken. 600 g raparperia (noin 1 litra paloina)
1½ dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1 tl kaardemummaa
Huuhdo raparperinvarret ja kuori, paloittele. Sekoita kaikki ainekset sekaisin kulhossa ja kaada seos laakeaan uunivuokaan ohuehkoksi kerrokseksi. Kypsennä uunissa +225 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ja tarjoa lisäksi jäätelöä tai vaniljakastiketta.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.