Tänään meillä oli juhlapäivä - tasan vuosi sitten haimme suloisen koiranpennun kotiin ja se jos mikä on kakun paikka, eikö vain =) Olen pitkään aikonut tehdä tätä Lintu75:n limetti-moussekakkua, mutta kun olen vähän pelännyt tehdä makeita hyydykekakkuja... Nimittäin yksikään makea hyydytetty kakku ei ole minulta onnistunut, mutta nyt onnistui, mieheni sanoikin, että "täydellistä". Minulla ei ole asiaan lisättävää =)

Tein tämän 20 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Samalla mainostaisin Lintu75:n näppärää niksiä tehdä kääretorttupohja, leikata siitä irtopohjavuoan kokoisia pyörylöitä ja pakastaa ne ja jämäosat, näin on pakastimessa aina valmiina pohjia!

631617.jpg

Limetti-moussekakku

Pohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi varovasti sekoittaen. Kaada leivinpaperin päälle uunipellille ja paista +225 asteessa 5-7 minuuttia. Kumoa puhtaalle leivinliinalle, poista leivinpaperi ja anna jäähtyä. Leikkaa irtopohjavuoan kokoinen pala ja pakasta loput.

Täyte:
5 liivatetta
2 kananmunaa
½ dl sokeria
1 prk Flora vispiä (2½ dl)
2 tl vaniljasokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 limen raastettu kuori
½ dl puristettua limenmehua

Pohjan kostutus:
maitoa + vaniljasokeria

Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle sopivan kokoinen leivinpaperin pala. Laita kääretorttulevyn pala pohjalle ja kostuta. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä vaahdot, lisää joukkoon tuorejuusto, vaniljasokeri ja limenkuoriraaste. Kuumenna limenmehu esim. mikroaaltouunissa, purista liivatteet vedestä, liuota kuumaan mehuun. Anna jäähtyä noin minuutin ajan. Kaada liivateseos hitaasti ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjalevyn päälle, peitä vuoka esim. suurella pakastuspussilla. Anna hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja tai yön yli. Irrota reuna varovasti, käytä esim. veistä apuna irrotukseen. Siirrä tarjoiluvadille ja koristele.