lauantai, 2. kesäkuu 2007
Limetti-moussekakku
Tein tämän 20 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Samalla mainostaisin Lintu75:n näppärää niksiä tehdä kääretorttupohja, leikata siitä irtopohjavuoan kokoisia pyörylöitä ja pakastaa ne ja jämäosat, näin on pakastimessa aina valmiina pohjia!
Limetti-moussekakku
Pohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi varovasti sekoittaen. Kaada leivinpaperin päälle uunipellille ja paista +225 asteessa 5-7 minuuttia. Kumoa puhtaalle leivinliinalle, poista leivinpaperi ja anna jäähtyä. Leikkaa irtopohjavuoan kokoinen pala ja pakasta loput.
Täyte:
5 liivatetta
2 kananmunaa
½ dl sokeria
1 prk Flora vispiä (2½ dl)
2 tl vaniljasokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 limen raastettu kuori
½ dl puristettua limenmehua
Pohjan kostutus:
maitoa + vaniljasokeria
Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle sopivan kokoinen leivinpaperin pala. Laita kääretorttulevyn pala pohjalle ja kostuta. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä vaahdot, lisää joukkoon tuorejuusto, vaniljasokeri ja limenkuoriraaste. Kuumenna limenmehu esim. mikroaaltouunissa, purista liivatteet vedestä, liuota kuumaan mehuun. Anna jäähtyä noin minuutin ajan. Kaada liivateseos hitaasti ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjalevyn päälle, peitä vuoka esim. suurella pakastuspussilla. Anna hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja tai yön yli. Irrota reuna varovasti, käytä esim. veistä apuna irrotukseen. Siirrä tarjoiluvadille ja koristele.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.