Valion kevytkerma-purkissa oli helppo kakkuohje, sekoitus ja uuniin. Lisäsin purkissa olleeseen ohjeeseen pussillisen Marianne-karkkirouhetta ja leivoin muffinsseiksi, joita tulikin reilusti, 32 kappaletta. Tässä joutuu siis pikkaisen näpräämään vuokien kanssa, jos omistaa vaan yhden muffinssipellin =D Mutta tietysti voi levittää paperivuoat (mieluusti kaksi päällekkäin) yhdelle uunipellille ja paistaa kaikki samalla kertaa.

599392.jpg

Marianne-muffinssit   n. 32 kpl

3 kananmunaa
3 dl sokeria
200 g voita tai margariinia sulatettuna
2 dl kevytkermaa (10 %)
5½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl vanilliinisokeria
3 rkl kaakaojauhetta
1 pussi Marianne-karkkirouhetta

Laita muffinssipellin koloihin paperivuoat. Sekoita kananmunat ja sokeri. Lisää sulaan rasvaan kerma, yhdistä kaikki kuivat aineet. Sekoita kananmunaseokseen vuorotellen rasvaseosta ja kuivia aineita. Lusikoi taikinaa vuokiin (täytä 2/3 vuoasta) ja paista uunissa +200 asteessa n. 15 minuuttia.

Tai kaada taikina jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista +175 asteessa n. 55 minuuttia (peitä tarvittaessa paiston loppuvaiheessa leivinpaperilla, jos pinta alkaa tummua liikaa).