Lihapullien ohje on Lintu75:n blogista löytynyt ja tsatzikin ohjeen nappasin Felixin Jugurttimajoneesi-pullon kyljestä, lisäksi söimme keitettyjä perunoita ja salaattia. Lihapulliin käytin chilillä maustettua tomaattimurskaa, joka antoi niille lempeän tulisen säväyksen, maku tulee ikään kuin jälkikäteen suuhun. Minulla ei ollut mitään tuoretta yrttiä laittaa joukkoon, Lintu75 käytti tuoretta minttua. Tomaattimurskapurkista jää vielä paria desiä jäljelle, keksin sillekin käyttöä, siitä enemmän lähipäivinä =)

542882.jpg

Lempeän tuliset lihapullat

1 dl korppujauhoja
2 dl chilillä maustettua tomaattimurskaa
400 g jauhelihaa (nauta 10 %)
1 kananmuna
1 sipuli hienonnettuna
1 tl suolaa
1 tl pippurisekoitusta
2 valkosipulinkynttä murskattuna

Jauha tomaattimurska hienoksi esim. sauvasekoittimella. Turvota korppujauhot tomaattisoseen joukkoon. Lisää muut aineet ja sekoita. Pyöritä pieniä pyöryköitä ja laita ne leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunissa +200 asteessa puolisen tuntia.

Tsatziki

1½ dl Felixin jugurttimajoneesia (15 %)
puolikas tuorekurkkua raastettuna ja valutettuna
1-2 valkosipulinkynttä murskattuna
suolaa ja pippuria maun mukaan