Tämä on todellinen "jämäruoka", muusi voi olla tähteeksi jäänyttä, samoin piiloon voi laittaa kaikenlaista, mitä on jäänyt jäljelle pieniä määriä, mutta ei riitä enää lisäkkeeksi muulla tavoin, kasviksia, kalaa (jätä silloin kinkku pois muusista), jauhelihakastiketta... Minulla oli pakastekasviksia ja fetajuustoa.

424168.jpg

Perunamuusipiilo

6-7 dl löysää perunamuusia (tähteeksi jäänyttä tai vaikka jauheesta valmistettua "uutta")
2 valkosipulinkynttä
230 g savunkinkkukuutioita
3 kananmunankeltuaista
ripaus mustapippuria

Muusin alle:
pakastekasviksia (käytin Apetitin Amerikansekoitus 300 g, porkkana, parsakaali, romanopapu, paprika, pikkumaissi)
kasviksille ripaus suolaa
200 g fetajuustokuutioita (3 %)

Sekoita jäähtyneen muusin joukkoon kananmunankeltuaiset, kinkku, murskattu valkosipuli ja ripaus mustapippuria. Sulata pakastekasvikset mikroaaltouunissa, ripsauta pikkaisen suolaa päälle, valuta fetajuusto. Levitä voidellun uunivuoan pohjalle kasvikset ja fetajuusto ja niiden päälle muusi. Paista uunissa +200 asteessa 30-40 minuuttia, että pinta on kellanruskea. Lisäksi maistuvat esim. etikkasäilykkeet.