maanantai, 8. tammikuu 2007
Riisipohjainen kalapiiras
Riisipohjainen lohipiiras
Pohja:
4 dl sitruunaista risottoa
2 rkl ruokaöljyä
1 kananmuna
Täyte:
n. 200 g kypsää lohta
1 paprika
2 kananmunaa
3/4 dl maitoa
2 dl juustoraastetta
ripaus suolaa
valkopippuria
nippu tilliä
Voitele piirasvuoka. Sekoita pohjan ainekset keskenään ja painele taikina kevyesti vuoan pohjalle ja reunoille. Huuhtele paprika ja leikkaa pieniksi kuutioiksi, hienonna tilli. Levitä kala pohjan päälle. Sekoita täytteen muut ainekset keskenään ja kaada kalan päälle vuokaan. Paista +200 asteessa 35-40 minuuttia eli kunnes täyte hyytyy ja pinta saa väriä. Tarjoa salaatin kanssa.
Riisipohjainen tonnikalapiiras
Pohja:
4 dl keitettyä riisiä
½ sipulia
2 rkl ruokaöljyä
1 kananmuna
suolaa
ripaus curryä ja valkopippuria
Täyte:
2 purkkia tonnikalaa (á 185 g)
½ sipulia
2 kananmunaa
3/4 dl maitoa
2 dl juustoraastetta
suolaa
valkopippuria
hienonnettua persiljaa
Päälle:
1-2 viipaloitua tomaattia
Kuori ja hienonna sipuli. Voitele piirasvuoka. Sekoita pohjan ainekset keskenään ja painele taikina kevyesti vuoan pohjalle ja reunoille. Valuta tonnikala ja hienonna se haarukalla. Levitä kala pohjan päälle. Sekoita täytteen muut ainekset keskenään ja kaada kalan päälle vuokaan. Levitä tomaattiviipaleet pinnalle. Paista +200 asteessa 35-40 minuuttia eli kunnes täyte hyytyy ja pinta saa väriä. Tarjoa salaatin kanssa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.