Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille! Ruista ja puolukkaa, minusta se on niin supisuomalaista, että siksipä tällainen leivonnainen itsenäisyyspäiväksi, vaikka värit eivät täsmääkään. Pohjan ohje on Mtv3:n leivontapalstalta, täytteeseen voi laittaa oikeaakin kermaa, itse laitoin vaahtoutuvaa vaniljakastiketta ja rahkaa.

288994.jpg

Ruis-puolukkakääretorttu

Pohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1½ dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota kananmunat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja kaada siivilän läpi taikinaan, sekoita varovasti. Kaada leivinpaperin päälle uunipellille ja paista +200 asteessa 7-10 minuuttia. Kumoa puhtaan leivinliinan päälle ja anna jäähtyä.

Täyte:
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
400 g maitorahkaa
½-1 dl sokeria tai makeutusjauhetta
1 tl vaniliinisokeria
n. 4 dl puolukoita

Vaahdota vaniljakastike, sekoita siihen maitorahka ja sokeria maun mukaan. Levitä noin 2/3 rahkaseoksesta jäähtyneen pohjan päälle ja ripottele puolukoita päälle. Rullaa kääretorttu liinan avulla, nosta tarjoiluvadille ja levitä tai pursota loppu täyte päälle, koristele puolukoilla. Jos on aikaa, kääri päällystämätön torttu voipaperiin ja laita jääkaappiin odottamaan. Päällystä tarjolle tuodessa.