keskiviikko, 6. joulukuu 2006
Ruis-puolukkakääretorttu
Ruis-puolukkakääretorttu
Pohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1½ dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota kananmunat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja kaada siivilän läpi taikinaan, sekoita varovasti. Kaada leivinpaperin päälle uunipellille ja paista +200 asteessa 7-10 minuuttia. Kumoa puhtaan leivinliinan päälle ja anna jäähtyä.
Täyte:
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
400 g maitorahkaa
½-1 dl sokeria tai makeutusjauhetta
1 tl vaniliinisokeria
n. 4 dl puolukoita
Vaahdota vaniljakastike, sekoita siihen maitorahka ja sokeria maun mukaan. Levitä noin 2/3 rahkaseoksesta jäähtyneen pohjan päälle ja ripottele puolukoita päälle. Rullaa kääretorttu liinan avulla, nosta tarjoiluvadille ja levitä tai pursota loppu täyte päälle, koristele puolukoilla. Jos on aikaa, kääri päällystämätön torttu voipaperiin ja laita jääkaappiin odottamaan. Päällystä tarjolle tuodessa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.