Vähän erilaista sinappia, sopii erityisesti riistan kanssa, mutta ihan hyvin kinkunkin kaveriksi. Tästä tulee tuollainen pikku kulhollinen. Ohjeen olen napannut jostain lehdestä. Pelkkien puolukoitten soseuttaminen (2 dl) oli aika hankalaa sauvasekoittimella, koska määrä oli niin pieni. Lisäsin sitten puolukoitten joukkoon öljyn ja hurauttelin sauvasekoittimella, niin oli helpompi saada puolukat soseeksi.

261527.jpg

Puolukkasinappi

2 dl puolukoita
2 dl sokeria
½ dl öljyä
2 tl maissitärkkelystä
1 tl suolaa
4-6 rkl sinappijauhetta

Soseuta puolukat sauvasekoittimella tai siivilän läpi survoen. Kaada puolukkasose kattilaan ja mittaa joukkoon sokeri, öljy, maissitärkkelys ja suola. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen. Kun seos on saostunut (aikaa menee muutama minuutti), nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon sinappijauhe. Käytä sinappijauhetta vähemmän, jos haluat miedompaa sinappia. Tölkitä sinappi kuumennettuun purkkiin. Säilytä jääkaapissa.

Valmista karpalosinappia korvaamalla puolukat karpaloilla.