sunnuntai, 5. marraskuu 2006
Nyt on tullut hieman tyhjättyä pakastinta joululeivonnaisia ym. varten. Itse teen mieluiten vispipuuron puolukasta. Haluan mukaan kaikki kuidut, siksi käytän puolukat kuorineen ja mannasuurimot ovat AnnaManna Plussaa. Yleensä hurautan pakastetut puolukat jäisenä ensin monitoimikoneessa murskaksi ja sitten lisään kiehuvaan veteen, ei tarvitse keitellä kauaa, kun maku irtoaa veteen heti ja vitamiinit säilyvät pikkaisen paremmin. Vähemmän meteliä tietysti syntyisi, jos malttaisi odottaa, että puolukat olisivat sulaneet ;) Jos haluaa vielä terveellisempää, käytä sokerin tilalla kuumennusta kestävää makeutusjauhetta. Ohje muutoin on suoraan mannasuurimopaketin takaa.
Vispipuuro1 litra vettä
2 dl AnnaManna Plus -mannasuurimoita
3 dl jäisiä puolukoita (150 g)
1 dl sokeria tai Hermesetas Fructofibres -makeutusjauhetta
½ tl suolaa
Hurauta monitoimikoneella/tehosekoittimella jäiset puolukat hienoksi hileeksi. Kiehauta vesi kattilassa, vispilöi kiehuvaan veteen puolukkamurska, sokeri ja suola, ja kun vesi kiehuu uudelleen, vispilöi mannasuurimot. Keitä puuroa välillä sekoittaen 7 minuuttia. Anna jäähtyä kylmäksi ja vatkaa puuro kuohkeaksi.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.