tiistai, 17. lokakuu 2006
Hyydytetty lohitorttu
Hyydytetty lohitorttu
Pohja:
100 g hapankorppuja tai näkkileipää
1/4 kalaliemikuutiota
1 dl lämmintä vettä
50 g sulatettua rasvaa
Täyte:
4 liivatelehteä
300 g kylmäsavulohta (1/3 tästä koristeluun)
2 dl kuohukermaa
2 dl ranskankermaa
1 purkki raejuustoa
2 rkl vettä
2 tl sitruunanmehua
jauhettua valkopippuria
(suolaa)
nippu tilliä
Koristeeksi:
kylmäsavulohta ruusukkeina tai silppuna
tilliä
Pingota voipaperi irtopohjaisen vuoan reunan väliin. Hienonna hapankorput esim. monitoimikoneessa pieniksi murusiksi. Liuota liemikuution palanen veteen ja lisää hapankorppumurut. Sekoita joukkoon vielä sulatettu rasva. Taputtele massa vuoan pohjalle paperin päälle.
Kolmasosa lohesta käytetään koristeluun, joten jos aiot tehdä ruusukkeita, jätä osa hienontamatta. Hienonna lohi veitsellä leikkuulaudan päällä. Hienonna tilli, jätä 1-2 rkl tilliä koristeluun, käytä loppu täytteeseen. Vaahdota kerma. Pehmitä liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 min.
Sekoita täytteen ainekset keskenään, mausta. Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne noin 2 ruokalusikalliseen kuumaa vettä, kaada nauhana täytteeseen, sekoita ja kaada seos vuokaan. Peitä vuoka esim. isolla pakastuspussilla ja teippaa suu kiinni. Anna hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja tai yön yli.
Irrota vuoan reunat varovasti, siirrä torttu tarjoiluvadille, koristele lohisilpulla (tai pyöräytä ruusukkeita), tillillä ja sitruunaviipaleilla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.