Vadelmista tehtynä tällä kertaa. Tässä olen käyttänyt uunipeltiä, jonka koko on 37 x 26 cm. Marjojen määrää en ole oikein koskaan mitannut, ripottelen niitä taikinan päälle niin, että "silmälle näyttää hyvältä". Vadelmia laitan noin 1-2 sentin päähän toisistaan, pienempiä marjoja tiheämpään, mutta en siis mitenkään mittaa välimatkaa ;) Suosikkiyhdistelmäni on myös mustikka-punaherukka. Maito on ihan rasvatonta, alkuperäisessä ohjeessa lukee että maitoa tai kermaa, mutta rasvattomalla maidolla onnistuu ihan hyvin. Jos pakastat, laita alumiinifoliota kerrosten väliin, jos pakasterasiaan tulee useita kerroksia, näin palaset eivät tartu toisiinsa kiinni, kun ne ovat sulaneet.

221413.jpg

Marjapiirakka

4 kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl maitoa
150 g sulatettua margariinia
2 tl vanilliinisokeria
3 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
pinnalle marjoja

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Sulata rasva, anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu rasva, sekoita. Lisää jauhoseos siivilän läpi ja maito, sekoita tasaiseksi sähkövatkaimen pienimmällä nopeudella, mutta älä vispaa kovin pitkään, ainoastaan, että taikina on tasaista. Kaada leivinpaperin päälle uunipellille (itse käytän 37 x 26 cm:n kokoista), ripottele marjoja päälle ja paista uunin keskitasolla +200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa annospaloiksi. Sopii hyvin pakastettavaksi.