Ei, ei tässä kuvassa ole liian vaaleaksi jäänyttä marjapiirakkaa, jossa on liian vähän marjojakin :) Kuva on oikea, siinä on juustopannukakkua ja etualalla suuria, tummia viinirypäleitä.

175351.jpg

Juustopannukakku  piirasvuoallinen, halkaisija n. 25 cm

3 dl maitoa
1 kananmuna
1½ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
150 g juustoraastetta
kokonaisia roseepippureita

Sekoita maidon joukkoon kananmuna, jauhot ja suola. Lisää juustoraaste. Kaada taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun piirasvuokaan (halkaisija n. 25 cm). Ripottele pinnalle kokonaisia roseepippureita noin 2-3 rkl. Paista uunin alatasolla +225 asteessa noin 20-25 minuuttia. Lisäksi maistuvat hedelmät, esim. viinirypäleet, persikka, nektariini tms.

Roseepippurit voi jättää poiskin, ellet pidä niistä, mutta ne antavat kivan maun ja vähän väriäkin. Voimakkaan makuinen juusto on parasta, mutta tähän voi raastaa kaikki juustonkannikat, mitä sattuu jääkaapista löytymään. Homejuustoakin voi ripotella joukkoon, mutta ole silloin varovainen suolan kanssa.