maanantai, 4. syyskuu 2006
Juustopannukakku
Juustopannukakku piirasvuoallinen, halkaisija n. 25 cm
3 dl maitoa
1 kananmuna
1½ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
150 g juustoraastetta
kokonaisia roseepippureita
Sekoita maidon joukkoon kananmuna, jauhot ja suola. Lisää juustoraaste. Kaada taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun piirasvuokaan (halkaisija n. 25 cm). Ripottele pinnalle kokonaisia roseepippureita noin 2-3 rkl. Paista uunin alatasolla +225 asteessa noin 20-25 minuuttia. Lisäksi maistuvat hedelmät, esim. viinirypäleet, persikka, nektariini tms.
Roseepippurit voi jättää poiskin, ellet pidä niistä, mutta ne antavat kivan maun ja vähän väriäkin. Voimakkaan makuinen juusto on parasta, mutta tähän voi raastaa kaikki juustonkannikat, mitä sattuu jääkaapista löytymään. Homejuustoakin voi ripotella joukkoon, mutta ole silloin varovainen suolan kanssa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.