Sain tämän ohjeen työkaverilta. Ensin luulin, että taikinaan on käytetty suklaata, niin täyteläistä ja pehmeää se oli. Yllätys yllätys, suklaata ei ole ollenkaan ja taikinaan lisätään vettä! Tämä ohje oli ihan pakko saada, etenkin kun - taas kerran - sekoitetaan eikä vatkata. Olisin monesti halunnut leipoa kahvikakkuja, mutta kahden hengen taloudessa iso kakku on liikaa. Kakusta kuitenkin haluaa maistiaisia ja sitten se loppukakku on ikävä pakastaa, kun ei ole kokonainen. Tällä viikolla koin ahaa-elämyksen, paistan lasten kakkuvuoassa osan taikinaa ja lopun taikinaa normaalissa vuoassa, niin saadaan maistiaisia ja ehjä kakku pakastimeen!! Alkuperäisessä ohjeessa kakkuun tulee kuorrute, mutta jätin tuon ison kakun kuorruttamatta, koska laitoin sen pakastimeen. Vihreällä lautasella oleva kakku on kuorrutettu sulatetulla sitruuna-lime-valkosuklaalla, käytin noin puolet levystä (löytyy maustehyllystä leivonta-aineksien kohdalta). Omasta mielestäni kakku kannattaa ehdottomasti kuorruttaa, kuorrute on tämän kakun juju.

170655.jpg

Helppo suklaakakku  yksi iso kakku

2½ dl vehnäjauhoja
2½ dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
½ dl tummaa kaakaojauhetta (Van Houten tms.)
150 g sulaa margariinia
2 kananmunaa
1½ dl kuumaa vettä

Kuorrutus:
2 dl maitokaakaojauhetta (esim. O'Boy tms.)
30 g voita
1 rkl vettä

Taikina sekoitetaan, ei vatkata missään vaiheessa. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa, lisää sulatettu ja jäähdytetty margariini. Riko kananmunat pieneen kulhoon ja sekoita rakenne rikki kevyesti. Kaada taikinan joukkoon, lisää vielä kuuma vesi ja sekoita tasaiseksi. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan, paista +175 asteessa n. 35-40 minuuttia. Pieniä kakkuja paistoin noin 20 minuuttia.

Kuorrutus kaadetaan lämpimän kakun päälle. Sekoita kuorrutteen ainekset ja levitä veitsellä kakun päälle.

Kuorrutteena voi käyttää myös esim. sulatettua suklaata.