keskiviikko, 30. elokuu 2006
Sämpyläruudut
Sämpyläruudut
5 dl vettä
4 dl kaurahiutaleita
1 pussi kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
½ dl ruokaöljyä
6 dl vehnäjauhoja
Voiteluun kananmunaa
Pinnalle kaurahiutaleita
Sekoita reilusti lämpimään veteen (+42 astetta) kaurahiutaleet, joiden joukkoon kuivahiiva on sekoitettu. Lisää suola, sokeri, öljy ja jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se reunalliselle uunipannulle leivinpaperin päälle. Ripottele taikinan päälle vähän jauhoja ja taputtele taikina tasaiseksi levyksi (n. 30 x 35 cm). Anna taikinalevyn kohota noin 30 minuuttia liinalla peitettynä. Voitele pinta kananmunalla ja ripottele päälle kaurahiutaleita. Leikkaa levy taikinapyörällä tai veitsellä neliöiksi. Paista +225 asteessa uunin keskitasossa 15-20 minuuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.