Nopea resepti, kun nostatuksia on vaan kerran. Ohje on Elovena-kaurahiutale -paketista. Näistä saa täyttämällä maukkaita vierastarjottaviakin, voidellaan margariinilla tai tuorejuustolla ja väliin esim. kylmäsavulohta ja tilliä tai kinkkua ja paprikaa. Päälle laitettavien kaurahiutaleiden sijasta voi laittaa muitakin "leipäkoristeita". Taikinasta tulee noin 30 x 35 cm:n kokoinen levy, josta leikataan palasia.

170650.jpg

Sämpyläruudut

5 dl vettä
4 dl kaurahiutaleita
1 pussi kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
½ dl ruokaöljyä
6 dl vehnäjauhoja

Voiteluun kananmunaa
Pinnalle kaurahiutaleita

Sekoita reilusti lämpimään veteen (+42 astetta) kaurahiutaleet, joiden joukkoon kuivahiiva on sekoitettu. Lisää suola, sokeri, öljy ja jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se reunalliselle uunipannulle leivinpaperin päälle. Ripottele taikinan päälle vähän jauhoja ja taputtele taikina tasaiseksi levyksi (n. 30 x 35 cm). Anna taikinalevyn kohota noin 30 minuuttia liinalla peitettynä. Voitele pinta kananmunalla ja ripottele päälle kaurahiutaleita. Leikkaa levy taikinapyörällä tai veitsellä neliöiksi. Paista +225 asteessa uunin keskitasossa 15-20 minuuttia.