maanantai, 28. elokuu 2006
Kaalipata
Kaalipata
1 kg kaalia suikaloituna (reilun 1 kg:n painoinen kaali kokonaisena)
3 porkkanaa
2 sipulia
400 g jauhelihaa
1 kasvisliemikuutio
2 dl vettä
meiramia
valkopippuria jauhettuna
2-3 rkl siirappia
(suolaa)
Käytä suurta, korkeareunaista paistinpannua (haudutuspannua) tai ruskista erissä paistinpannulla ja kaada kattilaan, jossa loppuhaudutus hoituu. Suikaloi kaali. Koska kantaosaa ja kovaa sisustaa ei käytetä, reilun kilon painoisesta kaalista tulee noin kilon verran suikaleita. Kuori ja viipaloi porkkanat, kuori ja pilko sipulit. Ruskista jauheliha pannulla, lisää sipuli ja porkkanat, kääntele hetken aikaa, lisää sitten kaali ja loraus vettä (n. 2 dl). Lisää mausteet ja anna hautua miedolla lämmöllä ainakin tunnin ajan, sekoita välillä. Lisää tarvittaessa vettä, mutta kaalistakin irtoaa nestettä, ettei sitä tarvitse paljoa lisätä. Mitä kauemmin malttaa hauduttaa tai on aikaa, sitä parempaa tulee, mutta tunnin verran ainakin olisi hyvä. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
Sen verran poikkesin "tyylistäni" jauhelihan ruskistamisessa, etten kaatanut rasvaa pois, kuten yleensä teen. Käytin naudan jauhelihaa, 10 % rasvaa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.