Tämän piiraan täyte ei ole kovin kevyttä tuon homejuuston vuoksi. Käytin kolmasosan Aura-kiilapalasta, sekin jo antaa kivasti makua. Täytteen nesteenä on tällä kertaa kevytmaitoa ruokakerman sijaan. Pohja on kyllä vähärasvainen, tällä samalla perusohjeella olen monet piiraat paistellut: 3 dl jauhoja (mitä kaapista löytyy), joista osan voi korvata vaikka hiutaleilla, lisäksi leivinjauhetta, suolaa, juoksevaa margariinia ja vettä.

Kinkku-ananas-homejuustopiiras

Pohja:
1 dl kaurahiutaleita
1 dl sämpyläjauhoja
1 dl hiivaleipäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
½ dl juoksevaa margariinia
1 dl vettä

Täyte:
n. 200 g kinkkusuikaleita
4 ananasrengasta
1/3 Aura-homejuusto -kiilapalasta (tai enemmän)
2 dl kevytmaitoa
2 kananmunaa
2 dl juustoraastetta

Voitele pyöreä piirasvuoka. Sekoita pohjan kuivat aineet, lisää margariini ja vesi joukkoon, sekoita nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa. Painele piirasvuoan pohjalle ja reunoille, käytä hieman jauhoja apuna. Hienonna veitsellä leikkuulaudan päällä kinkkusuikaleita hieman pienemmäksi, levitä pohjan päälle. Leikkaa ananasrenkaat pieniksi paloiksi, ripottele kinkkusuikaleiden päälle ja murustele Aura-juusto päällimmäiseksi ja lisää sitten juustoraaste. Riko kananmunat kulhoon ja lisää maito, vatkaa kevyesti esim. haarukalla, että kananmunien rakenne rikkoontuu. Kaada piiraan pinnalle. Paista uunissa +200 asteessa noin puoli tuntia.