Kaupan maustehyllystä tarttui mukaani pussi murskattuja Marianne-karkkeja. Mietin kuumeisesti, uskaltaisinko laittaa koko pussin (150 g) tähän muffinssitaikinaan, ettei tulisi liian makeaa. En sitten laittanut ja itse tykkäsin kyllä, että se määrä riitti, minkä laitoin (1½ dl), vaikka kaipailinkin enemmän piparmintun makua, ehkäpä esanssi auttaisi asiaa (eikös niitä esansseja ole myös piparmintun makuisia, en ole niitä paljoa harrastanut, joten en ole varma...).

159233.jpg

Marianne-muffinssit      24 kpl

100 g margariinia
3 kananmunaa
3 dl sokeria
4½ dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vanilliinisokeria
1½ dl maitoa
2 rkl kaakaojauhetta (Van Houten tms.)
1½ dl Marianne-karkkimurskaa

Sulata margariini, anna jäähtyä. Laita muffinssipellin koloihin paperivuoat. Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sula rasva, maito, karkkimurska ja keskenään sekoitetut muut kuivat aineet (siivilän läpi), sekoita nopeasti sekaisin. Täytä vuoat 2/3 täyteen ja paista +200 asteessa noin 14 minuuttia