Punaviinietikkapullon kyljestä löytyy tämän nopean ja riittoisan salaatinkastikkeen ohje. Sopii myös mehevöittämään esim. porkkanaraastetta tai vaikka tukevampaa riisi-broileri -pohjaista salaattia. Kastikkeen määrä tuntuu vähältä, mutta 1-2 teelusikallista riittää yhteen annokseen salaattia eikä näin ollen ole kovin suuri rasvalisä. Vesi ja öljy erottuvat toisistaan nopeasti, joten kätevintä on tehdä kastike suoraan esim. pieneen lasipurkkiin, niin kastiketta ottaessa voi pyöräyttää lusikalla aineksia sekaisin eikä tarvitse koko ajan kiertää kantta kiinni.

Ranskalainen salaatinkastike

1 dl ruokaöljyä
2 rkl Rajamäen punaviinietikkaa
2 rkl vettä
½ tl suolaa
muutama rouhaisu mustapippuria myllystä (noin 1/4 tl)
1 tl sokeria

Mittaa ainekset pieneen tiiviskorkkiseen lasipulloon tai lasipurkkiin (esim. lasinen Dijon-sinappi -purkki on sopivan kokoinen). Ravista hyvin ennen käyttöä.