Olen tehnyt monen monta piirasta tällä Pakkopullan Anjan piiraspohjan ohjeella, mutta ensimmäistä kertaa ehdin kuvaamaan - koska tämä on niin loistava pohja, että leivonnainen häviää sen siliän tien. Itse asiassa tämäkin pala oli ihan viimeisiä riippeitä! Huomatkaa taikinan vähärasvaisuus ja kuitujen paljous! Päälliset sitten sen sijaan vaikuttavat lopputulokseen, kuinka rasvaisia tuotteita käyttää.

Kevyempi meetwursti-sipulipiiras

Pohja:
1 dl kaurahiutaleita
1 dl graham- tai sämpyläjauhoja
1 dl hiivaleipäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
½ dl ruokaöljyä tai juoksevaa margariinia
1 dl vettä

Täyte:
n. 100 g Pepperoni Light -makkaraa (Snellman, rasvaa 13 %)
1 uuden sadon sipuli varsineen
2 dl ruokakermaa (7 %)
2 kananmunaa
2 dl kevyttä juustoraastetta

Voitele pyöreä piirasvuoka. Sekoita pohjan kuivat aineet, lisää öljy ja vesi joukkoon, sekoita nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa. Painele piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Suikaloi Pepperoni Light -makkara ja sipuli, ripottele pohjan päälle, levitä sitten juustoraaste. (Makkarasiivujen suikalointi sujuu helpoiten keittiösaksilla.) Riko kananmunat kulhoon ja lisää ruokakerma, vatkaa kevyesti esim. haarukalla, että kananmunien rakenne rikkoontuu. Kaada piiraan pinnalle. Paista uunissa +200 asteessa noin puoli tuntia.