Tässä uusi ruokablogi, tervetuloa!


149967.jpg

Sunnuntaiaamu vierähti leipomiseen ja kun uunikin oli kerran kuumana, niin sinnepä sujahtivat veneperunat kypsymään ihan itsekseen lisukkeita valmistellessa. Kukkakaaliin tarvittavan juustokastikkeen kanssa hieman fuskasin, kastike on valmista kaupan hyllyltä ;) Ruoka tuli vain nopeasti lätkäistyä lautaselle, kun alkoi olla niin nälkä ja kuvakin "piti" vielä malttaa ottaa.

Veneperunat

4 kpl suuria Rosamunda-perunoita
ruokaöljyä
suolaa
pippuria myllystä

Harjaa perunat ja kuivaa. Halkaise pitkittäin ja halkaise vielä puolikkaat, että saat veneitä. Kaada tilkka ruokaöljyä lautaselle ja kasta halkaistut pinnat öljyyn, lado leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele kevyesti suolaa ja pippuria päälle, tai vaikkapa omia lempimausteitasi. Paista uunissa +200 asteessa noin puoli tuntia, kunnes perunat ovat kypsiä.

Valmista sillä välin lisukkeet.

Kylmäsavulohikastike

150 g kylmäsavulohta
2 dl kermaviiliä
nippu tilliä
sitruunamehua
sitruunapippuria

Silppua lohi ja tilli, sekoita kermaviilin joukkoon. Mausta. Ole varovainen sitruunapippurin kanssa, jos käyttämässäsi mausteessa on suolaa, ettei tule liian suolaista. Laita jääkaappiin odottamaan.

Juustoinen kukkakaali

keskikokoinen kukkakaali
vettä + suolaa keittämiseen
2 dl Valion Juustomestarin kastiketta (= yksi purkki)

Irrota kukkakaalista nuput, huuhtele ja valuta. Keitä suolalla maustetussa vesitilkassa kypsäksi, aikaa menee muutama minuutti. Kuumenna sillä välin juustokastike kulhossa mikroaaltouunissa tai toisessa kattilassa liedellä. Kaada keitinvesi pois ja lisää kuumennettu kastike, sekoita.