Tätä helppotekoista piirasta oli tarjolla toukokuisilla synttäreillä. Ohje on sama kuin täällä, mutta nyt jauhoina oli siis luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta Virtasalmen Viljatuotteelta. Taikina siis sekoitetaan esim. puuhaarukalla, ei tarvitse vatkailla. Lisäksi voit tarjota vaahdotettua vaniljakastiketta, kermavaahtoa tai vaikkapa pehmeäksi sulanutta jäätelöä.
Superhelppo gluteeniton puolukkapiiras halk. 20 cm
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 dl pullomargariinia
1 dl piimää
2 dl luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta (Virtasalmen Viljatuote)
1 tl leivinjauhetta
½ tl kaardemummaa
Päälle: vajaa 100 g pakastepuolukoita
Pingota irtopohjavuoan pohjalle (halk. 20 cm) leivinpaperi ja voitele reunat. Sekoita muna ja sokeri sekaisin. Lisää pullomargariini ja piimä, sekoita. Yhdistä kuivat aineet ja lisää joukkoon, sekoita. Kaada taikina vuokaan ja ripottele puolukat päälle. Paista +200 asteessa noin 25 min. uunin alatasolla. Anna hieman jäähtyä ja poista vuoasta.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.