maanantai, 23. kesäkuu 2008
Hyydytetty kuningatartorttu
Hyydytetty kuningatartorttu
Pohja:
150 g Semperin puhdas kaura -digestivekeksejä
75 g Oivariini 60 %
Täyte:
8 liivatetta
1 prk kuningatar-Pilttiä
2 dl vaniljajugurttia
1 prk Sunnuntain tuorejuuston tyyppistä kasvisrasvavalmistetta (makuna kuningatar)
2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
½ dl voimakasta sekamehua
Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle sopivan kokoinen leivinpaperin pala. Murskaa keksit, helpoiten käy esim. laittamalla keksit ison pakastuspussin sisään ja kaulimella tai esim. juomalasin syrjällä "ajelemalla" keksit hienoksi. Sekoita keksimurska pehmeän rasvan kanssa ja taputtele massa vuoan pohjalle. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Sekoita tuorejuusto, Piltti, jugurtti ja sokeri keskenään. Vaahdota kerma ja sekoita varovasti tuorejuustoseokseen. Kuumenna mehu esim. mikroaaltouunissa, purista liivatteet vedestä, liuota kuumaan mehuun. Anna jäähtyä noin minuutin ajan. Kaada liivateseos hitaasti ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle, tasoita pinta ja peitä vuoka esim. suurella pakastuspussilla. Anna hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja tai yön yli. Irrota reuna varovasti, käytä esim. veistä apuna irrotukseen. Siirrä tarjoiluvadille ja koristele esim. vaahdotetulla Flora vispillä ja tuoreilla marjoilla.
Tässä näkyy paremmin tuo kauniin lilan värinen "sisusta".
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.