Samalla kun uuni oli kuumana, pyöräytin näitä pitkänomaisia sämpylöitä/leipiä ja täytyy sanoa, että kyllä maistuivat taas hyviltä makeiden joululimppujen jälkeen =P Tyhjentelin kaikenlaisia pussinpohjia ja loput hiivaleipäjauhoja.

1175887.jpg

Perusleivät   6 kpl

6 dl vettä
1 pkt tuorehiivaa (50 g)
2 tl suolaa
1 rkl sokeria (tai siirappia tai juoksevaa hunajaa)
3 rkl ruokaöljyä
1 dl pellavansiemeniä
1½ dl vehnäleseitä
1½ dl ruisrouhetta
hiivaleipäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää sokeri, suola ja öljy. Lisää leseet, pellavansiemenet ja ruisrouhe, sekoita. Alusta joukkoon niin paljon hiivaleipäjauhoja, että saat kimmoisan taikinan. Kohota liinan alla noin puoli tuntia. Vaivaa ilmakuplat pois jauhotetulla pöydällä, jaa taikina kuuteen osaan,  muotoile pitkulaisiksi tangoiksi, pituus noin 30 cm. Nosta leivinpaperin päälle pellille (3 leipää yhdelle pellille) ja anna kohota liinan alla jälleen puolisen tuntia. Paista +200 asteessa noin 20 minuuttia. Leipä on kypsä, kun pohjaan kopauttaessa kuuluu kumea ääni.